18. december 2014 · Kommentarer inaktiverade för Många inspirerades på sopplunchen · Categories: Uncategorized

Ylva Lundin

Sopplunchen om Hållbarhetsveckan i tisdags lockacke ett femtiotal nyfikna, främst från kommunala verksamheter och näringslivet. Ylva Lundin från Omställning Alingsås berättade om konceptet och engagemanget som gjort Alingsås Framtidsvecka till en sådan succé. “Vi gör bara sådant som är roligt” deklarerade hon. Det är därför ingen uppifrån bestämmer när var och hur aktiviteterna ska ske “- då skulle vi bli poliser och det är ju inte roligt”.

Vi som ligger bakom Hållbarhetsveckan i Mölndal nickar och håller med. Vi ger gärna tips och hejarop, men det är du, din kollega, din förening eller din arbetsgrupp som skapar aktiviteterna. Sök gärna samarbete – det brukar bli ännu bättre då.

Under sopplunchen berättades också om hur Hållbarhetsveckan är en del i samtalet om Mölndal Vision 2022 och hur du praktiskt går tillväga för att bidra med en programpunkt. För dig som inte har tillgång till en lokal för din aktivitet kommer vi att löpande lägga upp här på hemsidan de lokaler som är tillgängliga kostnadsfritt under veckan.