13. februari 2017 · Kommentarer inaktiverade för Därför ska du börja cykla! · Categories: Uncategorized

Visste du att de flesta av Mölndals cyklister väljer att cykla för hälsans skull? Det är en bra anledning! En cykeltur på 30 minuter tar dig ungefär mellan 7-9 km.

Människokroppen är gjord för rörelse och idag har många stillasittande kontorsjobb vilket kroppen helst velat slippa. Det finns otaliga hälsofördelar och anledningar för att cykla till jobbet men här kommer Hållbarhetsveckans bästa argument:

  • Att ta sig mellan punkt A och B och få träning på köpet – två flugor i en smäll!
  • Du sparar tid eftersom du inte behöver lägga tid på att träna när du kommer hem!
  • Du vaknar till på sadeln innan jobbet och varvar ned innan du kommer hem!
  • Du sover bättre!
  • Cykling är en källa till allmänt välmående och höjd livskvalitet!
  • Forskning visar att den som cyklar förebygger stress, hjärt- och kärlsjukdomar, och åldersdiabetes. En daglig tur i hyfsad takt räcker!

Kort sagt: du blir friskare av att cykla!

Det finns många fler anledningar (ekonomiska, miljömässiga, tidssparande) till att börja cykla mer. Men det kan vara skönt att veta att hälsofördelarna kommer som ett brev på posten när du väl börjat.

Trist fakta:

Ungefär hälften av alla bilresor i Sverige är under fem kilometer. Det är väldigt många onödiga bilresor! Och koldioxidutsläppen är mycket högre de första fem kilometrarna vilket betyder att de korta bilresorna svarar för en stor del av avgasutsläppen.

Hållbarhetsveckans tips:

Du som har möjlighet att cykla till jobbet men upplever ett visst motstånd till att ta dig upp på cykeln: Testa! Bestäm dig för att cykla till och från jobbet under en vecka eller en månad och se vad som händer – i bästa fall gillar du det och i värsta fall upplever du en frihetskänsla, blir rosig om kinderna och blir lite piggare.