19. december 2014 · Kommentarer inaktiverade för Hållbarhet i Göteborgsregionen och i Mölndal · Categories: Uncategorized

“Det finns begrepp som under vissa perioder syns väldigt mycket och ett sådant begrepp är just nu hållbarhet. En google-sökning på begreppet hållbar utveckling ger 1 930 000 träffar på 0,18 sekunder. Och vi hjälper till.” Så skriver chefen för Göteborgsregionens kommunalförbund, Helena Söderbäck, i sin julkrönika. Och konstaterar att under hösten har hållbar utveckling och den regionala strategin för “Hållbar tillväxt” debatterats i media.

Även i Mölndal används ordet hållbarhet flitigt. Mölndals Vision 2022 summeras till exempel “Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet stärker vi Västsverige”. Hållbarhetsveckan vill bidra ännu mer till begreppets spridning och användande. Men kanske framför allt till att dess innebörd diskuteras. Vad menas med den hållbara staden? Finns det hållbar tillväxt? Och går social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet hand i hand?

Tanka in ditt exempel på hållbar utveckling! Anmäl din aktivitet under Hållbarhetsveckan 23-29 mars 2015 här.