10. mars 2020 · Kommentarer inaktiverade för Sista veckan att anmäla aktiviteter · Categories: Uncategorized

Under de senaste veckorna har allt fler programpunkter trillat in via vårt anmälningsformulär här på hemsidan. Det är allt ifrån second hand och öppna hus till hållbara frukostar och luncher.

Lite extra spännande tycker vi det är att invigningen av Hållbarhetsveckan detta året kommer hållas inne i Mölndals Galleria, med inspirerande tal, underhållning och aktiviteter. Samtidigt är det även Cykeldag på Mölndals Torg, så passa på att ta med cykeln in till stan och får den servad inför sommarens alla äventyr. Detta pågår under dagen 18/4.

Mölndals Naturskyddsföreningar har, tillsammans med Mölndals stad, bakat ihop en helkväll på Mölndals stadsbibliotek under namnet “Är du med på tåget?”. Kvällen inleds med personliga tips och trix på hur du går tillväga för att boka och resa på tågsemester av Ingemar Tigerberg, chefredaktör på Camino och något av en tågreseexpert. Därefter ger Per J Andersson, grundare till resetidningen Vagabond och aktuell med sin bok “Ta tåget”, inspiration till årets tågäventyr samt berättar om tågens förändrade image genom historien: från bullrande fridstörare till klimatsmart alternativ som ger hopp om framtiden. Allt detta en härlig onsdagskväll med start 16:30 och slut 19:00 i Stadsbibliotekets hörsal Hajen.

Dagen efter, torsdagen 23 april, hålls en klimatdebatt på biblioteket. Då kommer ni få chansen att få veta vad kommunens politiker gör inom ramen för klimatfrågan. Spännande!

Det här var bara ett litet, litet urval av alla det aktivitet vi har fått in, men än så länge finns det fortfarande lite tid kvar att anmäla ytterligare kul, lärorika och spännande aktiviteter för Hållbarhetsveckan. Se dock till att anmäla er aktivitet redan nu för på söndag (15 mars) är det sista dagen för anmälan! Missa inte att visa upp vad just ni gör för ett hållbart liv och samhälle.

Glöm inte att alla aktivitet som anmäls innan 15 mars även kommer vara med i det tryckta program som kommer delas ut till alla Mölndalsbor.