Bankens egna debetkort sällan det bästa

Bankens egna debetkort sällan det bästa

Precis som rubriken lyder så kommer denna artikel att handla om debetkort. Har du hört uttryck som betalkort, bankkort eller debitkort så är det precis samma sak, bara en annan benämning. 

När du som privatperson går till en bank för att öppna upp ett privat bankkonto så kommer du att erbjudas att koppla ett betalkort till ditt konto. Detta är ett så kallat debetkort, d.v.s. inget kreditkort som har ett kreditutrymme som kan nyttjas fritt utan här dras pengarna som du handlar med från ditt privatkonto. Har du inga pengar på kontot så funkar det heller inte att handla, simple as that. 

Vi blir idag mer eller mindre tvungna till att använda oss av någon form av betalkort då kontanter accepteras på allt färre ställen. Ett alternativ till debetkort är ett kreditkort. Dessa ger dig en kreditlimit som bestäms individuellt utifrån din betalningsförmåga och ger dig även ofta en rad fördelar som utökade försäkringar, bonusar och cashbacks på allt du handlar för och upp till 60 dagars betaltid på det du spenderar. Dock har alla inte möjligheten eller vill ha ett kreditkort.

Har du inte exempelvis stabil inkomst eller en tidigare betalningsanmärkning som ligger och skaver så har du inte möjlighet att beställa hem ett kreditkort.

Dock finns ingen anledning att vara ledsen över det, det finns en mängd olika riktigt bra debetkort ute på marknaden idag. En av de är faktiskt kortet Rocker där deras prisplan Rocker Premium är i särklass bäst. Detta kortet ger dig upp till 10% cashback på de du handlar för, går att ansöka även om du har betalningsanmärkningar och skulder och är även Sveriges första betalkort med fingeravtrycksläsare för maximal säkerhet. Kortet kostar 199 kr/mån men betalar snabbt tillbaka sig med hjälp av den generösa cashbacken. 

En stor fördel med ett kreditkort är säkerheten, inte minst när du är ute och reser eller nätshoppar. Alla har vi nog hört talas om någon som fått sitt bankkort kapat och kontot tömt. Vilket är allt annat än en rolig historia när det sker. Därför är ett kreditkort mycket bra av den enkla anledningen att om kontot kapas så är det bankens pengar som försvunnit, dessa behöver du inte betala om det går att påvisa att kontot kapats och under utredningen så slipper du ligga ute med dina egna pengar. Dock har aktörer som Rocker och Lunar tagit fram en mycket smart och smidig mobilapp som ger dig möjlighet att skapa upp så kallade virtuella betalkort. De funkar som så att de endast är aktiva för ett enda köp men kopplade till ditt bankkonto som du fyllt på med pengar. När köpet är utfört så slutar det virtuella kortet att fungera och på så vis gör det inget om kortuppgifterna hamnat på vift. Smart va? 

Ja, det tycker vi med!

Bästa kreditkortet kan därför enkelt ställas mot bästa debetkortet och tåls helt klart att jämföras. Den största del som du saknas hos ett bra debetkort är möjligheten att skjuta upp din betalning, vilket dock inte är en fördel för alla som önskar ha full kontroll på sin ekonomi och inte tycker om att handla för “lånade pengar”. 

Kommentarer är stängda.