Handla begagnat, tänk hållbart

Handla begagnat, tänk hållbart

Att tänka på hållbarhet är något som vi alla måste hjälpas åt tillsammans att göra, ingen kan göra allt och vi vet om hur enkelt det är att hamna i fällan där man känner att ”hur ska lilla jag kunna påverka något”. Men det är just den mentaliteten som blir det farliga, det som gör att vi inte kommer någonstans. Vi måste börja tänka om, om du blir första personen och kan sprida vidare ditt mindset till folk i din närhet, som i sin tur gör det så har vi snabbt nått runt hela jordklotet. Forskningar visar på att ”alla känner alla i endast sex led bort”.

För att tänka hållbart så finns det en lång rad olika saker att tänka på, det kan vara saker som att:

  • Cyklar till jobbet istället för att ta bilen
  • Äta mer närproducerat
  • Källsortera ditt personliga av fall och sopor
  • Inte flyga mer än nödvändigt

Eller att handla begagnat! Det är just vad denna artikel kommer att handla om och vad som vi ska fördjupa oss i.

Ragstoriches var en verksamhet som tidigare en gång per år bedrev en mycket stor loppisverksamhet i Göteborg som ofta drog upp emot 70.000 besökare som samlades för att tänka både hållbart och ekonomiskt, genom att handla begagnat.

Dock slog pandemin hårt under 2019/2020 vilket gjorde att ett uppehåll i verksamhet var ett faktum, sedan dess har verksamheten inte öppnats upp igen, men vi håller alla tummar och tår för att vi ska få se verksamheten aktiv snart igen.

I denna artikel från Allpressen berättar Annika Wigö från Folkuniversitetet mer om hållbarhet som affärsnytta.

Fram tills dess så rekommenderar vi att tänka mer hållbart, handla mer begagnat, vänd er till sajter som blocket.se, tradera.com eller varför inte marketplace på Facebook för dig som facebook-användare!

Kommentarer är stängda.