Kale United plockar in Coops före detta vd och hoppas ta in 100 miljoner inför en stundande börsnotering

Kale United plockar in Coops före detta vd och hoppas ta in 100 miljoner inför en stundande börsnotering

Kale United är ett revolutionerande investmentbolag som endast köper och förvaltar aktier i veganska företag. Nu meddelar företaget med Måns Ullerstam i toppen att man tar in Coops före detta vd, Magnus Johansson, som under sin tid på Coop drev flera framgångsrika hållbarhetssatsningar.

Magnus Johansson, som även haft högt uppsatta positioner på bland annat Lantmännen, lämnade Coop vid årsskiftet och nu är det dags för nästa steg i karriären. Med en stor erfarenhet från detaljhandel och en omfattande förståelse i hur man värderar bolag hoppas Johansson kunna hjälpa Kale United med den imponerande expansion man upplevt sedan lanseringen 2018.

“Varje gång jag och Måns [Ullerstam] träffades så pratade vi om hur livsmedelssystemet måste transformeras. Jag visste att jag primärt inte ville gå till ett rent livsmedelsproducerande bolag igen. Kale använder delar av livsmedelsindustrin för sitt huvudsyfte, att bygga upp en investeringsportfölj för att stötta förändringen från proteinkonsumtion till växtbaserat. Och det finns något jäkligt spännande här”, berättade Magnus Johansson till Breakit.

Johanssons främsta uppgift kommer bli att hitta nya investeringar – i Sverige men också internationellt – för Kale United samt att bidra med rådgivning för resten av styrelsen. Företaget har även planer på att ta in 100 miljoner kronor för att underlätta sin expansion men även för att ta sig in på börsen. 

“Det blir en rejäl satsning där vi ska bygga upp en portfölj som är dubbelt så stor som idag med möjlighet att göra skillnad. Ska man hitta den typ av bolag som kan sticka ut så måste man gå internationellt. Sverige är en liten marknad”, fortsätter Måns Ullerstam.

Mer nyheter om artiklar om samhälle och nyheter hittar du på Pressbladet.se, ”mer än bara en tidning på nätet”.

Kommentarer är stängda.