Vans satsar återigen på hållbara & miljövänliga sommarkläder

Vans satsar återigen på hållbara & miljövänliga sommarkläder

På senaste åren är det flesta stora varumärken som har hoppat på hållbarhetståget med nya kollektioner, fokus på miljövänliga material och möjligheten att återvinna sina plagg. Däribland Adidas, Levi’s, och H&M med sin Conscious-kollektion. I våras var det dags för det legendariska skatemärket Vans att – ännu en gång – lansera en kollektion med stort hållbarhetsfokus.

Med en ny kollektion som man valt att kalla Eco Positivity vill Vans värna om planeten och efterfrågan hos en alltmer miljömedveten målgrupp. Den nya kollektionen lanserades i samband med Earth Day 2022 och är riktigt spännande med innovativa tappningar av sina mest klassiska plagg samt en hel del nya kläder.

En av de första att börja sälja Vans Eco Positivity var butiken Brädkultur i Stockholm. Förutom att vara en av de största skatebutikerna i landet är Brädkultur också den enda officiella återförsäljaren av Vans i Sverige. Så för att få en bättre uppfattning om vad Vans nya hållbara kollektion erbjuder besökte vi butiken för ett par dagar sen.

Vans Eco Positivity

Ända sedan man grundande företaget 1966 har skor varit Vans främsta fokus och så är även fallet i den nya kollektionen. Här hittar du nya versioner av Vans mest klassiska skor, däribland Old Skool, SK8-HI och Authentic. Skorna är tillverkade i 48% ekologiskt bomull och 47% hampa med en inre skosula som består av minst 70% vegetabiliska oljor och en yttre sula gjord i gummi.

Förutom skor finns det även en rad t-shirts, skjortor, hoodies och shorts i kollektionen, varav allt är tillverkat i miljömärkt bomull. Givetvis finns här plagg för både kvinnor och män, samt för de lite yngre familjemedlemmarna.

Det som dock skiljer Eco Positivity från andra Vans kollektioner är de unika printen och färgerna som används på alla kläderna och som utstrålar en makalösa sommar-vibe! Till designen har man sökt inspiration från gamla fraktsäckar och alla plaggen är prydda med relevanta uttryck:

”We Bloom Together” och ”Make a Difference, Be the Change, Act Locally”, för att nämna ett par.

OBS! Detta är inte första gången som Vans lanserar hållbara kollektioner med stort miljötänk. Faktum är att Vans många gånger har legat i framkanten när det gäller hållbarhet och under de senaste åren har man haft flera kollektioner som bland annat bestått av material som återvunnits från havet.

Kommentarer är stängda.