Satsa på att ha en bra belysning i ditt hem

Satsa på att ha en bra belysning i ditt hem

I ett hem är det ju ett måste att ha lampor i alla rum. Dock är det vanligt att de flesta har alldeles för lite lampor! Om du vill, köp lampor hos Lampornu. Det kan vara smart att välja LED lampor och LED belysning. I ett normalstort rum brukar man rekommendera att det finns mellan 5-10 olika ljuskällor. Dessa ska då vara av olika slag. Man brukar tala om allmänljus, arbetsbelysning och stämningsbelysning. 

När du ska köpa en LED lampa, fundera först på vilket rum den ska vara till samt vad den ska vara för. Alltså syftet med lampan. Ett bra trick för att hitta rätt belysning är att tänka bort lampan och istället tänka på hur ljuset strömmar ut från den.

I denna artikel från hembostad.nu berättar Linnea Pira om billiga och prisvärda alternativ till billiga belysningar i hemmet.

Olika rum behöver olika belysning

I vissa rum är det viktigt att ha bra belysning för att kunna se ordentligt. I badrummet är det ju inte fel att kunna se dig i spegeln på bra sätt med rätt sorts belysning. Det är inte fel att ha LED lampor här, dels som spotlights i taket, men även runt din badrumsspegel.

Ett annat rum där det finns behov av bra ljus, det är i köket, i den del du står och lagar mat. Även här kan det vara bra med spottar. För köksbordet går det bra att ha en taklampa med en bra allmänbelysning. 

Belysning för olika rum

LED belysning är något som passar för alla rum i ditt hem. Det enda du behöver fundera på är att välja rätt sorts ljus. Det om det nu ska vara allmänljus, stämningsljus eller arbetsbelysning. Vardagsrummet är oftast det rum där det krävs alla tre varianter. Där kan du ha en bra taklampa samt även satsa på fina lampor som ger bra stämning samt en arbetslampa om du ska handarbeta i soffan till exempel. 

Kommentarer är stängda.