Fördelarna med ett företagskort

Fördelarna med ett företagskort

Detta inlägg publiceras tillsammans med vår samarbetspartner kreditkort.nu

Ett företagskort är ett betalkort som ofta skaffas med en limit, ett kreditutrymme som bestäms utifrån delvis hur stort kreditutrymme som ditt företag har behov av men även utifrån hur stort kreditutrymme som banken vågar ge ditt företag. 

Några av de främsta fördelarna med ett företagskort till ditt företag är:

  • Enkel administration
  • Elektroniska underlag
  • Försäkringar
  • Likviditet
  • Förmåner

Att det förenklar din administration ser vi som en självklarhet, här får du en samlad faktura i form av ett enda underlag som behöver bokföras istället för 10, 20 eller kanske till och med 100 dragningar med ditt vanliga betalkort som annars hade utförts under en månadsperiod. Du har även möjlighet att ta ut ett företagskort som kan användas för att köpa drivmedel för någon av dina anställda så att personen i fråga slipper använda ditt företagskort eller lägga ut sina egna pengar på drivmedel och sedan redovisa kvitto som privat utlägg.

Det finns idag företagskort som är kopplade med appar som Kivra, där du kan få automatiska elektroniska underlag till din digitala brevlåda för företaget när du använder ditt företagskort. 

Näst intill alla företagskort kommer med en utökad reseförsäkring, perfekt om du eller dina anställda reser mycket i tjänsten. Blir flyget inställt har du många gånger rätt till ersättning eller skulle vara tåget vara försenat så kan du ha möjlighet att på din försäkring och företagskort ta en taxi istället. 

En av de stora fördelarna som du som företagare säkerligen känner igen dig i är att få hjälp med likviditeten är något som underlättar mycket för ett företag, inte minst under företags första verksamhetsår. Det kan vara tufft att ligga ute med inköp av varor eller tjänster som sedan dröjer flera månader innan man får tillbaka pengarna för. Med ett företagskort så har du möjlighet att helt räntefritt och utan avgifter skjuta upp din betalning många gånger upp till 60 dagar. 

Förmåner som ett företagskort kan komma med är exempelvis bonusprogram där du får rabatter eller bonuspoäng för varje spenderad krona med ditt kreditkort. Detta är dock mest aktuellt för privata kreditkort men finns exempelvis hos Qred som är en stor aktör inom företagskort. 

Kommentarer är stängda.