Vilken typ av lån är bäst?

Vilken typ av lån är bäst?

Vilken typ av lån som är bäst beror helt och hållet på vilket behov som du har. Det finns en mängd olika typer av lån och några av de är exempelvis:

  • Sms lån
  • Kreditlån
  • Samlingslån
  • Omstartslån
  • Blancolån
  • Bolån

Listan kan göras mycket lång och vi ska inte lista alla typer av lån som finns på marknaden men väljer i denna artikel att belysa de allra mest vanligt förekommande och dess för- och nackdelar.

Sms lån är en snabb krediter som är mycket bra om du är i behov av pengar snabbt in på kontot. Det finns kreditgivare som här snabbt gör en kreditupplysning och till och med har möjlighet att betala ut pengarna på ditt konto på kvällar, helger och röda dagar. Dock så kommer de med en stor baksida, skyhöga räntor och att du i slutändan får betala tillbaka det dubbla mot vad du har lånat är inget anmärkningsvärt alls. Sms lån brukar ha ett tak på cirka 30.000 kr. Vill du jämföra sms lån så rekommenderar vi att du gör det på www.hittasmslån.se

Kreditlån fungerar som ett kreditkort. Du gör en ansökan och en kreditprövning utförs där du ges tillgång till en förbestämd summa, exempelvis 100.000 kr. Denna kredit har du tillgänglig hela tiden och kan ta pengar från denna pott och föra över till ditt privata personkonto. Du betalar då bara ränta för den summa som du väljer att nyttja. Det betyder att om du inte använder krediten alls en månad så kostar den heller ingenting. Det finns här till och med kontokrediter i form av kreditlån som är helt kostnadsfria de 30 första dagarna. Dessa utfärdas ofta av din personliga bank. Kreditlån brukar ha ett maxtak på omkring 200.000 kr.

Samlingslån eller omstartslån är ungefär samma sak, men i olika benämningar. Även kreditlån som vi nämnde i stycken ovan kan även kallas för kontokredit. Ett samlings- eller omstartslån är bäst om du har flera dyra krediter från exempelvis sms lån. Då kan du samla ihop alla de lånen och baka ihop de till endast ett lån och även till en betydligt lägre ränta. 

Samlingslån brukar ha ett tak på cirka 600.000 kr. 

Blancolån förklaras ofta som ett lån som du kan nyttja fritt. Här har du inget krav på dig att redogöra för vad du ska använda pengarna till i jämförelse med ett billån eller bolån som endast fungerar att ta om du har i det fallet en bil eller ett hus som pant för lånet. Blancolån passar utmärkt om du ska renovera huset, köpa en båt eller bara vill spendera pengarna på en resa. Här kan du med andra ord nyttja pengarna helt fritt. Blancolån brukar ha ett maxtak på 600.000 kr.

Förutom ovannämnda sajt finns det fler ställen där du kan jämföra sms lån på ett smidigt och enkelt sätt.

Kommentarer är stängda.